Kragerup Gods

Din fortælling

Min tip-tip oldefar fæstede her

Fortalt af Lone Tækker d. 22/07/19

Min tip-tip oldefar Jochum Göttsch fæstede her fra 1848 til 1856. Kragerup Mark, matrikel nr 9. Hvor det præcis er, ved jeg ikke. Men det er interessant at se godset og området omkring 😊

Farmor var barnepige

Fortalt af John, 49 d. 14/11/18

Min farmor Astrid Pedersen (hun blev 101) var barnepige på Kragerup Gods i 1931 og passede Erik Dinesen da han var lille. Jeg er født og opvokset i området og kommer til julemarkedet hvert år. Min kone og jeg har også selv haft en stand herude med salg af kranse. 

Stuepige på Kragerup

Fortalt af Erik d. 13/11/18

Min nu desværre afdøde kone blev ansat som barnepige på Kragerup da hun var bare 14 år og passede den nuværende godsejer Birgitte som lille

Ung pige i huset

Fortalt af Bente d. 13/11/18

I 78-79 arbejdede jeg på Kragerup som ung pige i huset. Rengøring og børnepasning. Birgittes lillesøster Charlotte var 12 år dengang og Birgitte var i Sydafrika på daværende tidspunkt.

Gik i skole med Birgitte

Fortalt d. 15/11/18

Jeg er vokset op i lokalområdet og husker Birgitte fra Høng Privatskole, jeg gik et par klasser over. Jeg er flyttet fra området men vender tilbage til julemarkedet hvert år.

Julemarked

Fortalt af Kragerup Gods d. 16/11/18

Julemarked på Kragerup Gods for 22. år i træk

Venindetur

Fortalt den 10/11/18

Vi er fra Ølstykke og første gang vi er med til Kragerups julemarked. Vi fik det anbefalet af en veninde. Bestemt ikke sidste gang vi er her. På én af standene mødte vi én fra et højskoleophold.

Julemarked

Fortalt af Helle Hansen d. 10/11/18

Vi drønede lige ind på p- pladsen , godt hjulpet af flinke p- vagter . Hurtigt og nysgerrige var min veninde og jeg inde i staldene . Vi var rundt inde og ude , oppe og i kælderen . MobilePay var flittigt benyttet . Dejlig stemning med flot orkester der spillede for os . Sceneriet var i orden med bålfade og hestevognsture . Da kaffetørsten meldte sig gik vi ind i godsets stuer og nød ild i pejsen og anerne på væggene . Vi mødte en sød og frisk Mie Levy der ivrigt fortalte os godsets historie. Tak for fint arrangement . Venlig hilsen Helle og Lona

Familie tur

Fortalt af Inger mosebo hansen d. 11/11/18

Hjalte og jeg var på jule marked med mormor Lena og moster Lisbeth og onkel Thomas Elias Ida isabel . Vi fik gløg og kørte i hestevogn så jule manden og nisserne der spillede musik super hyggelige omgivelser dejlige boder med alt i jule stads og smags prøver vi havde en hyggelig formiddag og kørte hjem til frokost med andesteg hos os.

Første besøg

Fortalt af Familien Østerbye den 10/11/18

Fam. Østerbye er første gangs besøgende - og håber det bliver en fast jule tradition i mange år fremover!

Oplev historien

Fortalt af Mie Levy den 10/11/18

Præsentation af My Story Place på Kragerups Julemarked. Jeg stod i stuerne og talte med gæsterne om Kragerups historie. Et helt særligt sted for mig. Jeg er stolt og beæret over at være med til at sætte fokus på Kragerups historie.

En god dag

Fortalt af Mie Levy den 30/05/18

Jeg elsker stemningen i området omkring og på Kragerup Gods og da jeg bor tæt på cykler jeg tit ture hertil. Jeg besøger også julemarkedet hvert år med mine børn.

Om Kragerup Gods

Historien om Kragerup Gods går helt tilbage til 1327 og ejes i dag af 9. generation Godsejer Regitze Dinesen og drives indtil 2025 af Godsejer Birgitte Dinesen. Nyd de historiske smukke rammer - ude som inde. Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og hjælp os med at indsamle historier som vi ikke selv kender til - og bliv en del af historien.

Bliv en del af historien

Del din personlige fortælling om Kragerup Gods og bliv en del af historien